Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
10 egyszerű tipp az alhasi zsírpárnák csökkentésére
  2014-03-24 18:44:51, hétfő
 
   
  A hájas pocak nem csak zavaró, de az egyik legnehezebben eltűntethető zsírpárna. A belső szervek között formálódik, mélyen a hasüregben, krónikus gyulladást okozva és növelve a cukorbetegség és szívbetegségek kockázatát. Az alhasi elhízást nagyrészt az ülő életmód és a magas zsír- és cukortartalmú ételek fogyasztása okozza. A genetika, a testfelépítés és a kor szintén nagyban meghatározza a felhalmozódás formáját a testben.

Hogyan csökkentsük az alhasi zsírt?

Csökkentse a kalóriabevitelt
Az alhasi zsírpárnák eltűntetése kicsit bonyolult, de nem lehetetlen. A megfelelő diéta és testmozgás kombinációja segíthet a makacs zsír legyőzésében.
Ahhoz, hogy megszabaduljunk az alhasi zsírtól, a kalóriákat az egészséges tartományon belül kell tartanunk és kerülnünk kell azokat az ételeket, amik telített zsírokat tartalmaznak. Kerüljük a gyorsételek fogyasztását is, és iktassunk be inkább magas rosttartalmú ételeket az étrendünkbe, amik az anyagcserét magas szinten tartják.

Stressz
A stressz emelkedést okoz a kortizol szintben, egy hormonban, ami a testet arra ösztönzi, hogy raktározza el a túlzott zsírt az alhasi részre. Hogy a kortizol szintet stabilan tartsuk, válasszunk alacsony glikémiás indexű ételeket, mint a lencse, csicseriborsó vagy a bab.

Zöld tea
A zöld tea egy remek alhasi zsírszövetet csökkentő ital. Egy catechin nevű összetevőt tartalmaz, ami felpörgeti az anyagcserét. Számos tanulmány igazolta, hogy azok, akik naponta megisznak 2 csészényit belőle, kb. 16-szor több alhasi zsírt veszítenek, mint azok, akik nem isszák.

Intervallum edzés
Az intervallum edzés az egyik leghatékonyabb módja az alhasi zsír eltüntetésének. Az edzés alatt a magas és alacsony intenzitású kardio gyakorlatok váltakoznak, amik így több kalóriát égetnek. Kis sprinteket lehet közbeiktatni a gyaloglós részek közé.

Étrend

A legjobb módja az alhasi párnák eltűntetésének a kiegyensúlyozott étrend követése. A diéta tartalmazzon alacsony kalóriájú gyümölcsöket, zöldségeket és teljes kiőrlésű gabonát. A nátrium bevitelt is csökkenteni kell, hogy minimalizálja a víz visszatartást. Korlátozza a cukor és magas zsírtartalmú ételek bevitelét. Kerülje a túlzott cukorfogyasztást, mert ez a fő oka az alhasi zsírlerakódásnak. A túlzott cukor emeli az inzulinszintet, ezzel arra kényszerítve a zsírsejteket, hogy energiát raktározzanak el.

Víz
Igyon sok vizet egész nap, hogy felgyorsítsa az anyagcserét és kimossa a mérgeket a szervezetből. A víz hosszú ideig teltségérzetet ad. Igyon egy pohár vizet, mielőtt eszik, hogy csökkentse az étvágyát. A víz élénkít és csökkenti a cukros italok utáni sóvárgást.

Alvás
A 8 órányi alvás az egyik legjobb dolog, amit az alhasi zsír csökkentéséért tehetünk. A nem megfelelő alvás egy grelin nevű hormont szabadít fel, ami növeli a cukor és más zsírok utáni vágyunkat. A kortizol szint növekedhet az alváshiány következtében, ami a lerakódásokhoz vezethet a hasi tájékon. Az alvás megszabadít a stressztől és felfrissíti mind a testet, mind pedig a lelket. Nem mellesleg, amíg alszunk, addig sem eszünk!

Mondjon nemet az alkoholra

Korlátozza az alkoholfogyasztást is. Az alkohol üres kalóriákat tartalmaz, amik a derék köré rakódnak le, ami kidudorodó pocakot eredményez. Kétszer is gondolja meg mielőtt a pohár ital után nyúl, ha fogyni szeretne.

Testmozgás
Egy tanulmány azt állítja, hogy azok, akik kardio edzést végeznek minden nap kb. 20%-kal csökkentik az alhasi elhízás kockázatát. A kardiovaszkuláris gyakorlatok felgyorsítják az anyagcserét és kalóriát égetnek, ami segíti a fogyást. Ez lehet kocogás, sétálás, kirándulás vagy úszás. Ha az állóképességet javító edzést kombináljuk a kardiovaszkuláris vagy aerobik gyakorlatokkal, akkor jó eséllyel szabadulhatunk meg az alhasi zsírpárnáktól. Ez segíti az izmok építését és hosszú távon felpörgeti az anyagcserét is.

Ne hagyjon ki egy étkezést sem!
A legjobb módja az anyagcsere felpörgetésének a gyakori, kis adagok fogyasztása. Ahelyett, hogy 3 nagy adag ételt fogyasztanánk, inkább együnk 6 kisebbet. Ahelyett, hogy falnánk, együnk lassan és élvezzünk ki minden falatot. Ez a módszer segít abban, hogy ne együnk többet, mint amennyire szükségünk van.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: zsírlerakódásnak, cukorfogyasztást, kiegyensúlyozott, kalóriabevitelt, felpörgetésének, megszabaduljunk, állóképességet, eltűntetésének, eltüntetésének, inzulinszintet, szívbetegségek, lerakódásokhoz, leghatékonyabb, gyakorlatokkal, csökkentéséért, teltségérzetet, szabadulhatunk, felhalmozódás, legnehezebben, raktározzanak, visszatartást, csicseriborsó, fogyasztanánk, következtében, zsírpárnáktól, minimalizálja, cukortartalmú, testfelépítés, cukorbetegség, felgyorsítják, szervezetből, zsírtartalmú, zsírsejteket, kényszerítve, meghatározza, felgyorsítsa, hájas pocak, egyik legnehezebben, belső szervek, alhasi elhízást, magas zsír-, felhalmozódás formáját, alhasi zsírt, alhasi zsírpárnák, megfelelő diéta, makacs zsír, alhasi zsírtól, egészséges tartományon, gyorsételek fogyasztását, anyagcserét magas, stressz emelkedést, kortizol szintben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdőn  A jó emberek mindig szépek mar...  képre írva  Nem számIt  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  s immár én is felragyogva, ért...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  képre írva  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Csak a fogyatkozás látható  Hiányzik  Ágai Ágnes – Csendélet  Png virág  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Albert Einsteinről  Fekete-erdő desszert  Radikális szeretet  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Garai Gábor - Takarítás  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Ami embereknek lehetetlen, az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Sokan azt tartják  Bertolt Brecht -től idézet  s immár én is felragyogva, ért...  Esti kép  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Csak a fogyatkozás látható  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Örülök, hogy látlak!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mai harmónia kártyám  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Png virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  képre írva  Facebookon kaptam  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Idő  Paul David Tripp Április 19  A Megváltó szolgálatában  A Megváltó szolgálatában  Lóhere  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Örülök, hogy látlak!  Png ház  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Osváth Erzsébet - Gólya a réte... 
Bejegyzés Címkék
hájas pocak, egyik legnehezebben, belső szervek, alhasi elhízást, magas zsír-, felhalmozódás formáját, alhasi zsírt, alhasi zsírpárnák, megfelelő diéta, makacs zsír, alhasi zsírtól, egészséges tartományon, gyorsételek fogyasztását, anyagcserét magas, stressz emelkedést, kortizol szintben, testet arra, túlzott zsírt, alhasi részre, kortizol szintet, remek alhasi, catechin nevű, intervallum edzés, egyik leghatékonyabb, alhasi zsír, edzés alatt, gyaloglós részek, legjobb módja, alhasi párnák, kiegyensúlyozott étrend, diéta tartalmazzon, nátrium bevitelt, túlzott cukorfogyasztást, alhasi zsírlerakódásnak, túlzott cukor, pohár vizet, cukros italok, egyik legjobb, grelin nevű, kortizol szint, alváshiány következtében, lerakódásokhoz vezethet, hasi tájékon, alvás megszabadít, alkohol üres, derék köré, pohár ital, alhasi elhízás, kardiovaszkuláris gyakorlatok, állóképességet javító, kardiovaszkuláris vagy, alhasi zsírpárnáktól, izmok építését, anyagcsere felpörgetésének, módszer segít, zsírlerakódásnak, cukorfogyasztást, kiegyensúlyozott, kalóriabevitelt, felpörgetésének, megszabaduljunk, állóképességet, eltűntetésének, eltüntetésének, inzulinszintet, szívbetegségek, lerakódásokhoz, leghatékonyabb, gyakorlatokkal, csökkentéséért, teltségérzetet, szabadulhatunk, felhalmozódás, legnehezebben, raktározzanak, visszatartást, csicseriborsó, fogyasztanánk, következtében, zsírpárnáktól, minimalizálja, cukortartalmú, testfelépítés, cukorbetegség, felgyorsítják, szervezetből, zsírtartalmú, zsírsejteket, kényszerítve, meghatározza, felgyorsítsa, közbeiktatni, fogyasztását, zsírszövetet, eltűntethető, tartalmaznak, legyőzésében, rosttartalmú, kombinációja, gyümölcsöket, tartalmazzon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.